Ny roman om kvinders erotiske kapital

Klik for at læse romanen onlineKvinder er i fuld gang med at udnytte deres erotiske kapital til at skabe det liv, de drømmer om på alle planer. Denne kvindelighed anno 2010 betyder nye tider for mænd, børn og chefer. Og de traditionelle modeller som kernefamilien, den sociale arv, og rollen som offer bliver udfordret. Romanen ”En kvinde tre mænd” bevæger sig i dette krydsfelt.

I løbet af de sidste 30 år har kvindeligheden gennemgået en udvikling, der overordnet set falder i tre faser. Med kvinders udnyttelse af den erotiske kapital begynder en ny fjerde fase:

 1. Kvindefrigørelse, hvor kvinder med lilla bleer og løse bryster var mødre og delte erfaringer
 2. Yuppie tiden, hvor kvinder gjorde karriere og realiserede sig selv professionelt
 3. Sex & the City, hvor velhavende kvinder gjorde single- og sexlivet hot
 4. Kvinder med erotisk kapital, hvor kvinder bruger alle deres kompetencer til at skabe det liv, de ønsker

Den erotiske kapital er centrum i den nye kvindelighed. For når kvinder først har taget erotikken til sig, til glæde og fornøjelse for begge parter, fortsætter de med at lave om på en lang række andre områder i deres liv. De siger velbetalte jobs op for at blive selvstændige og leve af deres passion, de tilmelder sig striptease fitness holdet for at udvikle deres egen sensualitet, de tager selvværdskurser der kombineres med visualisering for at fokusere energien, de stiller konkrete krav til deres mænd, de køber æstetisk smukke dildoer, de dyrker sport, er velklædte og nyklippede, de er ansvarlige mødre, der tager hånd om deres børns trivsel i skolen ved at være tidtager i cykelløbet eller sidde i skolebestyrelsen.

Denne kvindelighed anno 2010 stiller krav til manden om at rumme en kvinde, der fylder mere, og som har helt konkrete forventninger til ham. Den traditionelle parforholdsmodel bliver også udfordret, hvor manden kan få et mere spændende og seksuelt tilfredsstillende forhold, hvis han formår at møde sin kvinde på nye måder. Chefen skal også give plads til kvinder, der vil ændre på regler og stive systemer, der ikke længere fungerer, for ellers forlader kvinderne arbejdspladsen. Veninder, der foretrækker at blive i offerrollen og dyrke selvmedlidenheden, får en chance eller to, men hvis de sidder fast i gamle mønstre, bliver deres selskab valgt fra. Børn vælges til over en bred kam, men også de oplever, at mor er anderledes, for hun stiller krav, og forventer børnene bidrager til at skabe et velfungerende hele.

Romanen ”En kvinde tre mænd” handler om den 42-årige hovedperson Elizabeth Trapgaard og hendes erfaringer med at forvalte sin erotiske kapital og kvindeligheden anno 2010. Den udkommer den 25.06.10.

2 thoughts on “Ny roman om kvinders erotiske kapital”

 1. No offence, men det lyder utrolig meget som bogen “Kvinden og Æblerne”?
  Super spændende emne, men der er utrolige lighedspunkter med den bog.
  Blandt andet sex&the city, medierne, kvinders erotiske kapital, familiernes opløsning, osv., osv.,

 2. Tak for kommentaren. Den skaffer jeg. Ud fra omtalen på nettet virker det nu mere som en bog, om hvordan mænd føler sig kastreret af kvinders utroskab.

  Det der interesserer mig er at tage udgangspunkt i hvordan mænd og kvinder handler, at forstå hvorfor og se på hvordan det påvirker samfundsudviklingen. Det interesserer mig ikke særlig meget at være moralsk fordømmende. Jeg tror ikke verden går under fordi kvinder endelig er ved at få øje på, at de har mere magt, end de har agt.

  Der er gennem mange år blevet set ned på en stor del af det, kvinder bidrager med i samfundet. Feminin kapital handler om at det går op for flere og flere kvinder, at hvis vi besluttede at holde op med at bidrage i morgen, så ville samfundet falde fra hinanden.

  Der har været skrevet mange bøger, kronikker og afhandlinger om hvem der burde gøre noget i den anledning. At kvinder selv skal turde tage magten, at mænd burde holde op med det ene og det andet, at man burde lave nogle andre love, og så videre og så videre.

  Men der er ikke nogen, der gør noget fra oven. Derimod gør flere og flere kvinder noget andet fra neden, så at sige, nemlig i deres egen dagligdag i forhold til mand, børn, veninder og chefer.

  At mange, der besad en stor kapital i det gamle system har ondt ved denne udvikling, er naturligt. Men det får ikke udviklingen til at gå i stå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.