Nogle gange vil mænd bare kæle

Hvornår vil en mand have sex? Hver gang, er der nogen, der siger. Men det passer ikke. Nogle gange vil mænd bare kæle. Det har jeg fundet ud af i voksen alder, og det har givet mig adgang til en side af mig selv, jeg har længtes efter.

Hvorfor skal man kæle? Det skal man, fordi det er dejligt. Det giver glæde, velvære og gensidig nydelse. Det lyder jo meget godt. Men det stod i lang tid ikke på min lystdagsorden. Når en mand rørte mig, tog jeg hurtigt stilling til, om jeg var i humør til sex. Var jeg det, kælede jeg tilbage, og så var forspillet i gang. Og når jeg begyndte at kæle med ham, var det, for at det skulle føre til sex.

Det var ved at leve mit kærlighedsliv mere bevidst og nært, at jeg fik øje på, at kæleri ikke altid er målrettet. Det ledte til flere erkendelser:

Når kæleri ikke altid er lig med forspil, har jeg nok en del gange misforstået mænd og er blevet irriteret over, at de hele tiden tænker på sex, når de måske i virkeligheden var kælne.

Da vi lever i en kultur som ikke lærer drenge, at sætte præcise ord på deres følelser og lyster, blev jeg ikke rigtig hjulpet til erkendelsen af de mænd, jeg kendte.

På afstand kan jeg se, at jeg nok også fjernede kategorien kæleri fra det mulige, for så slap jeg for at tage stilling til, om det var kæleri eller forspil, der var i gang. Det føltes nemmere bare at se det hele som forspil og så tage lystmæssigt stilling til det. Men derved ignorerede jeg, at jeg måske havde behov for kæleri nogle gange og forspil andre gange. Jeg ignorerede også, at den mand, jeg var sammen med, kunne have to forskellige behov.

Jeg følte også at kæleri, der ikke ledte til samleje, var sådan lidt mislykket kontakt. Vi havde jo ikke nået målet.

Jeg kan se, at jeg har snydt mig selv for en masse sanselighed over årene, samtidig med at jeg har gået og længtes efter mere nærhed. Det har været interessant at opleve, hvordan jeg fik fat i det, jeg længtes efter, da jeg gik fra at fokusere på målrettet sex, hvor orgasme var målet, til at lade den sensuelle oplevelse i nærhed med den anden brede sig.

Man kan godt have et samleje uden at nå hinanden. Men det er svært at ligge og kæle uden at nå hinanden. Personligt blev jeg helt overvældet af, hvordan den sensuelle væren med hinanden skaber et rum, der er mindre spækket med forventninger og præstation, hvor man kan slippe kontrollen – og så kan alt jo ske.

Hvordan fungerer kæleri for andre uafhængige, moderne, stærke, selvstændige kvinder? Står det på deres lystdagsorden? Kan stærke kvinder være i deres bløde side og udvise nænsomhed og sanselighed, eller er berøring altid en målrettet aktivitet, sådan som det var for mig? Der er uden tvivl forskel på kvinder, men er der mon blandt stærke kvinder en overvægt indenfor det ene eller det andet?

Hvad enten du er en stærk kvinde eller en stærk mand, så prøv at mærke efter næste gang du bliver berørt, om du vil kæle bare for at kæle, eller om kæleri for dig altid er en målrettet aktivitet, der gør kæleriet til forspil. Og spørg din partner om der er forskel. God fornøjelse med kæleriet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.