Skal der stå “ligestilling forbudt” på soveværelsesdøren?

Foto: Steen Larsen
Foto: Steen Larsen

Modne kvinder er træt af gentleman sex. Det er der åbenbart blevet lavet en undersøgelse, som viser. Kvinderne længes i stedet efter at mærke mandens begær, og det må gerne være vildt.

Jeg kan ikke lige nu finde et link til undersøgelsen, som blev omtalt på radioen, men poster det, når jeg finder det.

Undersøgelsen fortalte, at gentleman sex er den form for sex, hvor manden er meget optaget af kvinden og hendes begær. Han gør, hvad han kan, for at hun skal komme, og først når det er sket, kommer han selv. Og det er denne form for sex, som kvinder åbenbart er blevet trætte af. De længes efter at mærke mandens begær og jo vildere, jo bedre.

Det var en mand, jeg havde til bords til en middag, som fortalte mig om undersøgelsen, og han var temmelig frustreret over den. Han synes, det er svært at være mand, når han i så mange år har fået at vide, han skal sørge for kvinden og være hensynsfuld, og så efterlyser hun nu det stik modsatte. Han føler sig temmelig tøvende overfor, hvad han skal gøre for at dyrke denne vildskab.

Jeg kan godt forstå hans frustrationer, for det er ikke rart at få at vide ens anstrengelser er overflødige, ja måske endda direkte modvirker den effekt, man gerne vil opnå, som her er at tilfredsstille sin kvinde.

Vi talte videre om emnet og andre deltog også i samtalen. Da jeg gik der fra, tænkte jeg, at samtalen i høj grad bar præg af, at den ligestilling mellem kønnene, som efterhånden er helt naturlig i dagligdagen, også har invaderet soveværelset. Der er mange grunde til, at det er sket, som jeg ikke vil komme ind på her. Men jeg vil gerne pointere, at man fint kan respektere sin kvinde og beundre hende for hendes mod og handlekraft i dagliglivet uden at denne respekt behøver at begrænse sexlivet. Naturligvis er respekt et grundvilkår, men respekt betyder ikke, at alle beslutninger skal vedtages på forhånd og at der skal være enighed om, hvordan seksualiteten skal udleves.

Sex er en potentielt voldsom kraft, der handler om nydelse, egen og gensidig tilfredsstillelse, besiddelse, magt, sensualitet og så videre. Det mest varierede sexliv får man, hvis begge parter kender sig selv godt. Det betyder, at man både skal kunne mærke sit eget begær uden hensyn til, hvad den anden længes efter og har behov for, og man skal kunne lytte og mærke efter, hvad den anden længes efter og har behov for. Nogle gange dyrker man sex med sig selv i fokus, andre med den anden i fokus, og nogle gange skifter fokus flere gange i løbet af akten.

Tilbage til min ven. Når han mestrer gentlemansex, er det jo fint, for så kan han halvdelen af det, der er brug for. Men hvis han vælger kun at fokusere på gentlemansex fremover, begrænser han deres fælles seksuelle råderum.

Samtidig kan man sige, at det er svært at have vildmandssex, hvis man ikke kan finde sine nosser. Og hvis en mand ikke kan finde dem, kan hans kæreste jo slet ikke. Hvis en mand vælger også at stå ved sit eget egoistiske begær og tage sin kvinde, så hun kan mærke, hvad han vil med hende, så udvider han deres fælles seksuelle råderum. Det kan endda være hans kæreste begynder at stå ved flere sider af sit egoistiske begær, og dermed bidrager hun til at udvide råderummet.

Så held og lykke med at udforske eget begær, og pirre kæresten til at mærke sit, så alt det I kan og vil og længes efter kan blive til glæde for begge parter. Og hvis det er svært at ændre vanerne, kan I prøve i en periode at skrive ”ligestilling forbudt” på soveværelsesdøren og ”ligestilling påkrævet” på alle andre døre;-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.