Hvorfor netop ham?

På cafe Foto: Steen Larsen
På cafe
Foto: Steen Larsen

Hvorfor er det netop ham, du er faldet for? er der flere som har spurgt. Og de har slet ikke mødt ham, når de spørger. De kan mærke en stor forandring i mig, for jeg er så glad og rolig på en ny måde. De siger, jeg har overskud og smiler og virker, som om verden ligger for mine fødder. Og det er ikke helt vanligt at tænke sådan, når man er 52 år gammel. Mine venner glæder sig på mine vegne. Det gør jeg også.
Og så prøver jeg at forklare dem, hvorfor det netop er ham, jeg er faldet for. Jeg fortæller om hans tilgang til livet som er ukompliceret. Han har et godt humør, samtidig med at han ikke er bange for at sige sine mening. Han har et højt selvværd, og derfor tager han ikke særlig meget personligt. Samtidig er han følsom nok til, at han kan tage det, der er brug for, personligt.
Jeg fortæller også, at da jeg mødte ham på en cafe i Lyngby til det, der skulle være en snak som opfølgning på en Facebook debat, vi havde haft, ja, så gav jeg ham et knus til goddag og jeg tænkte, at han så meget ældre ud end på sit Facebook billede, men samtidig mærkede jeg, at  ah, det er her jeg skal være i hans favn.
Følelsen overrumlede mig, for jeg havde været på ni andre dates de sidste fire måneder og endnu ikke følt sådan. Samtidig kender jeg mig selv og ved, at jeg er nem at begejstre, så jeg gemte følelsen i mig og satte mig overfor ham på cafeen. Vi talte sammen, og fortsatte diskussionen af Blachman og hans tåbelige program med nøgne kvinder, som var dét vores diskussion på Fb havde handlet om. Vi var ikke enige, og det var dejligt at mærke, at han fint kunne rumme, vi ikke var enige. Han argumenterede for sine synspunkter og lyttede til mine. Og vi blev begge klogere. Vi talte også om vores kærlighedsliv og fortalte ærligt og åbent, hvor vi stod.
Jeg nød vores samvær, fordi jeg mærkede, at han var fuldt og helt til stede sammen med mig netop dér på cafeen. En del mænd, jeg har mødt i terapi eller til foredrag kæmper med, at de er bange for at engagere sig. De kan fx ikke lide at diskutere med deres kæreste. Eller rettere, de har det dobbelt med det, for de ønsker ikke, at kæresten skal blive sur. Sagen er bare, at når han ikke engagerer sig og giver udtryk for sine holdninger, føler hun ikke rigtigt, at hun kan mærke ham. Og dermed blegner han for hende. For at en kvinde skal føle en mand er maskulin og noget andet end hende selv, skal hun kunne mærke ham. Hun skal vide, hvor hans grænser går, og hvad han synes om tingene. Så kan hun være enig eller uenig, og det er fint. Det er ikke fint, hvis han mest er sådan uengageret til stede.
Jeg kunne i den grad mærke, hvad Steen syntes om tingene. Og min tiltrækning for ham voksede. Men han fortalte, at han ikke rigtigt var ledig på markedet. Jeg sagde nå, det var da ærgerligt for jeg kan mærke, at du ikke er bange for mig.
Han så på mig, kikkede forundret og spurgte, hvorfor skulle jeg være bange for dig?
Det skal du heller ikke, men det er der nogen mænd, der har været.
Han smilede til mig og tog min hånd og klemte den blidt.
En time senere gik vi ned til søen et kvarters gang der fra og satte os på en bænk og kyssede. Vi begyndte at mødes hen over ugerne derefter, og jeg kunne mærke ham som en mand, der ved hvor han står, men samtidig også gerne vil bevæges i andre retninger, hvis det giver mening. Så vidste jeg med mig selv, at dette havde mere end affærepotentiale.

 

2 thoughts on “Hvorfor netop ham?”

  1. Åh Pouline…blev rørt, meget rørt. Smuk beskrivelse af en RIGTIG mand, sådan en der har mandsmod, selvindsigt og “lyser i mørke” (jvf. mit blogindlæg om reflektioner og mænd). Det er en misundelsesværdig fortælling/blog du der har begået. Du er og bliver mit forbillede udi “kvinder og mænd”. Jeg vil være ligesom dig, når jeg bliver stor (læs: moden og afklaret i en grad der tiltrækker lige netop HAM). Til da nyder jeg singlelivet og at følge med i din lykke!!

  2. Mange tak for din fine kommentar og dine rosende ord, Marina! Det er dejligt, hvis noget af det jeg gør og skriver kan inspirere dig – og at nyde nuet er en af de veje, jeg altid har fulgt. Den giver nogle gange knubs, for vores samfund er ikke indrettet på at man skal gøre netop det, men den giver også en dejlig følelse af at være til stede, når det gælder.
    Fortsat god vind med det hele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *