En beslutning om dagen

Lyngby Kirke Foto: Steen Larsen
Lyngby Kirke
Foto: Steen Larsen

Der bliver ved med at melde sig beslutninger, som skal træffes, når man skal giftes. Jeg tænkte, at den store beslutning var kirke, rådhus eller noget helt tredje. Men det var bare den første af en række beslutninger.
Det næste man skal tage stilling til er hvilken slags fest, man gerne vil have. Steen og jeg blev ret hurtigt enige om at det skal være en hjertevarm fest, hvor vores familie og venner kan hygge sig med hinanden. Vi ville bare have et middagsselskab var vi enige om.
Indtil vi begyndte at lave en gæsteliste, for hvis alle vores venner og vores begges familie skulle med ville vi være nødt til at leje et slot. Det havde vi ikke lyst til.
Mine forældre har været så søde at tilbyde, at vi kan holde festen hos dem. Det havde vi allerede sagt ja til og der kan maks. sidde 80 mennesker til bords. Så det var vores maksimum antal gæster. Vi skyndte os derpå at invitere 95 mennesker.
Det gik først op for os senere, da folk havde tilmeldt sig og vi bliver 75 til middagen, at vi havde inviteret alt for mange. Nå, var de alle kommet, skulle vi nok have klaret det også på den ene eller den anden måde.
Men hvad gjorde vi så ved de ca. 100 mennesker vi også gerne ville have med til at fejre os? Steen havde sagt, at han ikke syntes, vi skulle holde en reception før middagen. Men da vi så på listen med alle de mennesker, gik det op for mig, at en reception allerede var ved at tegne sig på festhimlen.
Som tænkt så gjort: Først skal vi alle samles i kirken, derefter bliver der en reception for 150 mennesker og så bliver 75 af dem til middag.
Hver gang vi har truffet en beslutning føles det så også rigtig godt. Dels er vi et skridt nærmere brylluppet og dels har vi oplevet sammen at finde en løsning, vi begge er glade for. Og receptionen er vi glade for. Nu mangler vi bare stole, borde og service til dem alle, så det er den næste række af beslutninger.
Vi har tænkt på at leje det, vi mangler, men måske kan vi lige så godt købe de glas og tallerkner, det drejer sig om i en genbrugsforretning. Så har vi også service til den næste fest;-).

Hvis du har nogle erfaringer med det ene eller det andet eller et godt sted at leje tingene, hører jeg gerne fra dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *